Welkom op de Zambia  Explorer pagina.

         

Intro

 

Algemeen

 

Land intro


Welkom op een van de subsites van www.africa-explorer.com. Op deze site kan allerlei informatie gevonden worden die handig is bij het maken van een reis naar 1 of meerder Afrikaanse landen. Door op Home Africa Explorer te klikken gaat u naar de hoofd pagina je vind daar informatie over o.a. de grote migratie van gnoes, zebra en gazelle die van de Serengeti naar de masai mara trekken en weer terug, de grote katten, fotograferen op safari, fotografie en algemene tips en andere handige info en of weetjes die u informatie geven over reizen in/naar Afrika. Onder het item "de beste tijd" kunt u al één van de belangrijkste onderdelen vinden voor een safari trip. Hier staat namelijk vermeld in welke maand u de beste kans heeft om wild te kunnen zien in de bekendste wildparken van zuidelijk en zuidoost Afrika. Bij fotografie staan ook tips over wat voor soort camera en digitaal of analoog.

Bij het item land keuze krijg je een kaart van Afrika te zien hier kun je op de landen Kenia, Tanzania, Namibië, Botswana , Zambia, Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho en Gambia klikken voor info over deze landen en hun parken. De landen Zimbabwe, Oeganda, Malawi, Mozambique, Madagaskar, Egypte en Tunesië zijn reeds toegevoegd. Momenteel word er gewerkt aan de uitbreiding van het aantal landen met daarover de volgende informatie als eerst:

De meest belangrijke feiten en getallen zoals:
 
- Algemene getallen.
  Staatkundige gegevens.
Demografische gegevens.
Economische gegevens.
Ontwikkeling relevante indicatoren.
- De economische situatie
- De geschiedenis.
- De binnenlandse politiek.
- De sociale situatie.

Daarna ga ik meer info over de diverse parken plaatsen. Van de meest bekende parken staat inmiddels al informatie.

 
Op deze gehele site worden momenteel 3 wekelijks vernieuwingen gedaan of pagina’s toe gevoegd. In een later stadium hoop ik dit weer met een korter interval te doen

Deze site is gemaakt door reizigers en voor reizigers. Graag zou ik dan ook van reizigers die al eens naar Afrika hebben gereisd informatie willen hebben over wat hun ervaring was, waar ze zijn geweest etc. (bijv. reisverslagen). en tips bijv. wat wel wat niet, waarheen wel, waarheen niet, wat viel je tegen een wat vond je prachtig en waarom.
 

Reisverslagen

Heb je een reisverslag(en) dan kun je hem aanmelden voor een link indien deze al op Internet staat. Als je je pagina gelikt wil hebben verwachten we wel een link terug naar iniedergeval de hoofdpagina. Ook is het mogelijk dat ze hier worden geplaatst als men geen web ruimte beschikbaar heeft of weet hoe een pagina te maken. Stuur je verslag dan in een formaat als microsoft word naar de beheerder van deze pagina.

Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je weten wil mis je dingen of heb je suggesties stuur dan even een
e-mailtje. 
Zambia ook wel de onontdekte parel van Afrika. Is een bijzonder mooi land met veel en uiteen lopende wild parken. De bekendste is South-Luagwa en de grootse is het sinds 2004 herstelde Kafue National park (in samenwerking met het wereld natuur fonds). Het bekendst is Zambia om de indrukwekkende Victoria Watervallen die anderhalf keer zo breed en twee keer zo hoog zijn als de Niagra falls in Canada. Na dat het water naar beneden is gestort komt het in een lange kloof terecht met veel bochten en kronkels. Dit is dan ook 1 van de meest spectaculaire plekken van de wereld om te gaan raften (lees er meer over op de pagina Victoria Watervallen onder bezienswaardigheden).

In Zambia leven verschillende etnische groeperingen. De hoofd taal is Engels verder heb je er talen als Nyanja, Bemba, Tonga, Lozi en vele anderen. Zambia kampt kamt met een groot probleem namelijk HIV/Aids 21,5% van de volwassen hebben de ziekte onder de leden (2001). Voor verdere cijfers kijk dan op land informatie in de menu balk.

Een familie die naar Zambia vertrekt en de mensen daar gaan helpen lees er meer over op: Arly Medical Foundation