Welkom op de Tanzania Explorer pagina.

         

Intro:

 

Algemeen:

 

Land intro:


Welkom op een van de subsites van www.africa-explorer.com. Op deze site kan allerlei informatie gevonden worden die handig is bij het maken van een reis naar 1 of meerder Afrikaanse landen. Door op Home Africa Explorer te klikken gaat u naar de hoofd pagina je vind daar informatie over o.a. de grote migratie van gnoes, zebra en gazelle die van de Serengeti naar de masai mara trekken en weer terug, de grote katten, fotograferen op safari, fotografie en algemene tips en andere handige info en of weetjes die u informatie geven over reizen in/naar Afrika. Onder het item "de beste tijd" kunt u al één van de belangrijkste onderdelen vinden voor een safari trip. Hier staat namelijk vermeld in welke maand u de beste kans heeft om wild te kunnen zien in de bekendste wildparken van zuidelijk en zuidoost Afrika. Bij fotografie staan ook tips over wat voor soort camera en digitaal of analoog.

Bij het item land keuze krijg je een kaart van Afrika te zien hier kun je op de landen Kenia, Tanzania, Namibië, Botswana , Zambia, Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho en Gambia klikken voor info over deze landen en hun parken. De landen Zimbabwe, Oeganda, Malawi, Mozambique, Madagaskar, Egypte en Tunesië zijn reeds toegevoegd. Momenteel word er gewerkt aan de uitbreiding van het aantal landen met daarover de volgende informatie als eerst:

De meest belangrijke feiten en getallen zoals:
 
- Algemene getallen.
  Staatkundige gegevens.
Demografische gegevens.
Economische gegevens.
Ontwikkeling relevante indicatoren.
- De economische situatie
- De geschiedenis.
- De binnenlandse politiek.
- De sociale situatie.

Daarna ga ik meer info over de diverse parken plaatsen. Van de meest bekende parken staat inmiddels al informatie.

 
Op deze gehele site worden momenteel 3 wekelijks vernieuwingen gedaan of pagina’s toe gevoegd. In een later stadium hoop ik dit weer met een korter interval te doen

Deze site is gemaakt door reizigers en voor reizigers. Graag zou ik dan ook van reizigers die al eens naar Afrika hebben gereisd informatie willen hebben over wat hun ervaring was, waar ze zijn geweest etc. (bijv. reisverslagen). en tips bijv. wat wel wat niet, waarheen wel, waarheen niet, wat viel je tegen een wat vond je prachtig en waarom.
 

Reisverslagen:

Heb je een reisverslag(en) dan kun je hem aanmelden voor een link indien deze al op Internet staat. Als je je pagina gelikt wil hebben verwachten we wel een link terug naar iniedergeval de hoofdpagina. Ook is het mogelijk dat ze hier worden geplaatst als men geen web ruimte beschikbaar heeft of weet hoe een pagina te maken. Stuur je verslag dan in een formaat als microsoft word naar de beheerder van deze pagina.

Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je weten wil mis je dingen of heb je suggesties stuur dan even een
e-mailtje. 
Tanzania is met name een land wat bekend staat om 1 van s’werelds bekendste en beroemdste wild park namelijk de Serengeti. Dit park is bekend van de grote migratie waarbij een slordige 1,5 miljoen dieren jaarlijks over de vlaktes trekken. Er zijn aan dit park vele wild-life documentaires gewijd.

Maar Tanzania heeft meer te bieden dan schitterende wild reservaten. Je kunt er ook prima heen voor de zon. Je hebt er namelijk mooie witte zandstranden met koraalriffen aan de kustlijn van de Indische oceaan. Of op de eilanden groep Zanzibar. Op Zanzibar kan je de oude stad Stonetown bezoeken, maar ook kan je gaan zwemmen met de dolfijnen. Of het regenwoud bezoeken met de rode Colobusapen.

Natuurlijk kan je je vakantie ook heel goed combineren met safari en strand. Zelf vind ik dit perfect: eerst drie weken safari en dan nog een weekje luieren in een tropisch paradijs, even lekker uitrusten en alle indrukken verwerken.

Je vind op deze site informatie over de parken:

Serengeti
Ngorongoro
Tarangire
Manyara
Selous

Verder ballonvaren Boven de Serengeti. En de bij intro genoemde gegevens