Welkom op de Zuid-Afrika Explorer pagina.

         

Intro:

 

Algemeen:

 

Land intro:


Welkom op een van de subsites van www.africa-explorer.com. Op deze site kan allerlei informatie gevonden worden die handig is bij het maken van een reis naar 1 of meerder Afrikaanse landen. Door op Home Africa Explorer te klikken gaat u naar de hoofd pagina je vind daar informatie over o.a. de grote migratie van gnoes, zebra en gazelle die van de Serengeti naar de masai mara trekken en weer terug, de grote katten, fotograferen op safari, fotografie en algemene tips en andere handige info en of weetjes die u informatie geven over reizen in/naar Afrika. Onder het item "de beste tijd" kunt u al één van de belangrijkste onderdelen vinden voor een safari trip. Hier staat namelijk vermeld in welke maand u de beste kans heeft om wild te kunnen zien in de bekendste wildparken van zuidelijk en zuidoost Afrika. Bij fotografie staan ook tips over wat voor soort camera en digitaal of analoog.

Bij het item land keuze krijg je een kaart van Afrika te zien hier kun je op de landen Kenia, Tanzania, Namibië, Botswana , Zambia, Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho en Gambia klikken voor info over deze landen en hun parken. De landen Zimbabwe, Oeganda, Malawi, Mozambique, Madagaskar, Egypte en Tunesië zijn reeds toegevoegd. Momenteel word er gewerkt aan de uitbreiding van het aantal landen met daarover de volgende informatie als eerst:

De meest belangrijke feiten en getallen zoals:
 
- Algemene getallen.
  Staatkundige gegevens.
Demografische gegevens.
Economische gegevens.
Ontwikkeling relevante indicatoren.
- De economische situatie
- De geschiedenis.
- De binnenlandse politiek.
- De sociale situatie.

Daarna ga ik meer info over de diverse parken plaatsen. Van de meest bekende parken staat inmiddels al informatie.

 
Op deze gehele site worden momenteel 3 wekelijks vernieuwingen gedaan of pagina’s toe gevoegd. In een later stadium hoop ik dit weer met een korter interval te doen

Deze site is gemaakt door reizigers en voor reizigers. Graag zou ik dan ook van reizigers die al eens naar Afrika hebben gereisd informatie willen hebben over wat hun ervaring was, waar ze zijn geweest etc. (bijv. reisverslagen). en tips bijv. wat wel wat niet, waarheen wel, waarheen niet, wat viel je tegen een wat vond je prachtig en waarom.
 

Reisverslagen:

Heb je een reisverslag(en) dan kun je hem aanmelden voor een link indien deze al op Internet staat. Als je je pagina gelikt wil hebben verwachten we wel een link terug naar iniedergeval de hoofdpagina. Ook is het mogelijk dat ze hier worden geplaatst als men geen web ruimte beschikbaar heeft of weet hoe een pagina te maken. Stuur je verslag dan in een formaat als microsoft word naar de beheerder van deze pagina.

Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je weten wil mis je dingen of heb je suggesties stuur dan even een
e-mailtje. 
Nieuwe naam voor hoofdstad Pretoria: De nieuwe naam van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad is Tshwane. Tshwane verwijst naar een stamoudste die lang voor de blanke overheersing regeerde. Tshwane betekent in de inheemse Tswana taal 'wij zijn het zelfde" De naamsverandering is onderdeel van een campagne om geografische namen een Afrikaanser aanzien te geven. De stad was genoemd naar Andries Pretorius. Veel zwarte Zuid-Afrikaaners associeerde de naam met de apartheid. De naamsverandering is dan ook voor velen een teken dat Zuid-Afrika definitieef gebroken heeft met de apartheid. Toen de eerste V.O.C. schepen Kaap de Goede Hoop bereikten, had niemand de schoonheid kunnen vermoeden die achter de de Tafelberg verborgen lag. In het noorden nodigen wildparken uit tot verkenningstochten, en kun je opzoek gaan naar de big five in het Krugerpark en de omliggende privé reservaten. Een prachtige treinreis brengt je naar het begin van de Tuinroute, een tocht langs indrukwekkende natuurgebieden aan de oevers van de oceaan, waar walvissen en pinguďns leven. (hier worden ook vaak fotosessies gehouden voor het promoten van nieuwe vervoersmiddelen) De kustlijn staat bekend als een van 's werelds mooiste. Je staat oog in oog met struisvogels of sterker nog je kunt er zelfs een wild rondje rodeo op rijden. En aan de voet van de Tafelberg maak je kennis met meer dan 400 jaar V.O.C. historie, bewonder je oude Kaaps-Hollandse architectuur en sta je bij Kaap de Goede Hoop op het meest zuidwestelijke punt van het continent. Verder heeft het land een heel divers dieren en planten leven te bieden. Van woestijnen tot tropische wouden, van savannes tot grote canyons. Ook is er nog een slordige 3.000 km lengte aan strand. In het water vind je pinguďns, robben en veel soorten vis. Ook de walvis is er te vinden en niet te vergeten de witte haai. Deze houdt zich ook op in de omgeving van de Kaap. Verder heb je er een grote diversiteit aan landdieren waaronder twee soorten olifanten: de bekende Afrikaanse olifant die op de savannes leeft en een kleinere uitvoering daar van “de bosolifant” en natuurlijk de big five. In Zuid-Afrika kan naar hartelust gefotografeerd worden. Je hebt er prachtige landschappen, vele wilde dieren, kleurrijke markten, bedrijvige stations en nog veel meer. Wanneer je de lokale bevolking wilt fotograferen is het netjes om van tevoren toestemming te vragen. De mensen zijn vaak trots en gaan er echt voor zitten. Film- en fotomateriaal is te koop, toch is het raadzaam om voldoende materiaal en ook batterijen uit Nederland mee te nemen.

Je vind op deze site informatie over de parken:

Kruger
Addo Elephants park
Marakele
Boulders Beach (Pinguďn kolonie)
Hluhluwe Umfolozi
Tsitsikama St.
Lucia wetlands
Karoo

Verder info over de wildcard pelgrims rest en de bij intro genoemde gegevens