Welkom op de NamibiŽ  Explorer pagina.

         

Intro

 

Algemeen

 

Land intro


Welkom op een van de subsites van www.africa-explorer.com. Op deze site kan allerlei informatie gevonden worden die handig is bij het maken van een reis naar 1 of meerder Afrikaanse landen. Door op Home Africa Explorer te klikken gaat u naar de hoofd pagina je vind daar informatie over o.a. de grote migratie van gnoes, zebra en gazelle die van de Serengeti naar de masai mara trekken en weer terug, de grote katten, fotograferen op safari, fotografie en algemene tips en andere handige info en of weetjes die u informatie geven over reizen in/naar Afrika. Onder het item "de beste tijd" kunt u al ťťn van de belangrijkste onderdelen vinden voor een safari trip. Hier staat namelijk vermeld in welke maand u de beste kans heeft om wild te kunnen zien in de bekendste wildparken van zuidelijk en zuidoost Afrika. Bij fotografie staan ook tips over wat voor soort camera en digitaal of analoog.

Bij het item land keuze krijg je een kaart van Afrika te zien hier kun je op de landen Kenia, Tanzania, NamibiŽ, Botswana , Zambia, Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho en Gambia klikken voor info over deze landen en hun parken. De landen Zimbabwe, Oeganda, Malawi, Mozambique, Madagaskar, Egypte en TunesiŽ zijn reeds toegevoegd. Momenteel word er gewerkt aan de uitbreiding van het aantal landen met daarover de volgende informatie als eerst:

De meest belangrijke feiten en getallen zoals:
 
- Algemene getallen.
  Staatkundige gegevens.
Demografische gegevens.
Economische gegevens.
Ontwikkeling relevante indicatoren.
- De economische situatie
- De geschiedenis.
- De binnenlandse politiek.
- De sociale situatie.

Daarna ga ik meer info over de diverse parken plaatsen. Van de meest bekende parken staat inmiddels al informatie.

 
Op deze gehele site worden momenteel 3 wekelijks vernieuwingen gedaan of paginaís toe gevoegd. In een later stadium hoop ik dit weer met een korter interval te doen

Deze site is gemaakt door reizigers en voor reizigers. Graag zou ik dan ook van reizigers die al eens naar Afrika hebben gereisd informatie willen hebben over wat hun ervaring was, waar ze zijn geweest etc. (bijv. reisverslagen). en tips bijv. wat wel wat niet, waarheen wel, waarheen niet, wat viel je tegen een wat vond je prachtig en waarom.
 

Reisverslagen

Heb je een reisverslag(en) dan kun je hem aanmelden voor een link indien deze al op Internet staat. Als je je pagina gelikt wil hebben verwachten we wel een link terug naar iniedergeval de hoofdpagina. Ook is het mogelijk dat ze hier worden geplaatst als men geen web ruimte beschikbaar heeft of weet hoe een pagina te maken. Stuur je verslag dan in een formaat als microsoft word naar de beheerder van deze pagina.

Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je weten wil mis je dingen of heb je suggesties stuur dan even een
e-mailtje. 
NamibiŽ wordt ook wel ďthe land of dustĒ genoemd en dat is er dan ook overvloedig aanwezig. Aangezien het grootste deel van het landoppervlak bestaat uit woestijn en half-woestijn, wil dit niet zeggen dat het saai en eentonig is, het is een fascinerend land om rond te reizen. Het is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland en er wonen slechts 1,9 Miljoen mensen (2002).

NamibiŽ is bekend van:
Prachtige zandduinen.
De kust (skeleton coast).
De Fishrivercanyon.
De Namib woestijn.
Ethosha wild park.

Als je een visliefhebber bent, kun je aan de kust ook prima sportvissen er worden dan vaak kleine haaitjes gevangen. En als ik het goed heb ook Tonijn. (persoonlijk mag je ze van mij ook lekker laten zwemmen).
De Fishrivercanyon is de grootste canyon van Afrika. Na de Grand Canyon in de Verenigde Staten is hij zelfs de grootste canyon ter wereld.
De Namib woestijn is volgens onderzoekers de oudste woestijn ter wereld.