Welkom op de Kenia Explorer pagina.

         

Intro:

 

Algemeen:

 

Land intro:


Welkom op een van de subsites van www.africa-explorer.com. Op deze site kan allerlei informatie gevonden worden die handig is bij het maken van een reis naar 1 of meerder Afrikaanse landen. Door op Home Africa Explorer te klikken gaat u naar de hoofd pagina je vind daar informatie over o.a. de grote migratie van gnoes, zebra en gazelle die van de Serengeti naar de masai mara trekken en weer terug, de grote katten, fotograferen op safari, fotografie en algemene tips en andere handige info en of weetjes die u informatie geven over reizen in/naar Afrika. Onder het item "de beste tijd" kunt u al ťťn van de belangrijkste onderdelen vinden voor een safari trip. Hier staat namelijk vermeld in welke maand u de beste kans heeft om wild te kunnen zien in de bekendste wildparken van zuidelijk en zuidoost Afrika. Bij fotografie staan ook tips over wat voor soort camera en digitaal of analoog.

Bij het item land keuze krijg je een kaart van Afrika te zien hier kun je op de landen Kenia, Tanzania, NamibiŽ, Botswana , Zambia, Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho en Gambia klikken voor info over deze landen en hun parken. De landen Zimbabwe, Oeganda, Malawi, Mozambique, Madagaskar, Egypte en TunesiŽ zijn reeds toegevoegd. Momenteel word er gewerkt aan de uitbreiding van het aantal landen met daarover de volgende informatie als eerst:

De meest belangrijke feiten en getallen zoals:
 
- Algemene getallen.
  Staatkundige gegevens.
Demografische gegevens.
Economische gegevens.
Ontwikkeling relevante indicatoren.
- De economische situatie
- De geschiedenis.
- De binnenlandse politiek.
- De sociale situatie.

Daarna ga ik meer info over de diverse parken plaatsen. Van de meest bekende parken staat inmiddels al informatie.

 
Op deze gehele site worden momenteel 3 wekelijks vernieuwingen gedaan of paginaís toe gevoegd. In een later stadium hoop ik dit weer met een korter interval te doen

Deze site is gemaakt door reizigers en voor reizigers. Graag zou ik dan ook van reizigers die al eens naar Afrika hebben gereisd informatie willen hebben over wat hun ervaring was, waar ze zijn geweest etc. (bijv. reisverslagen). en tips bijv. wat wel wat niet, waarheen wel, waarheen niet, wat viel je tegen een wat vond je prachtig en waarom.
 

Reisverslagen:

Heb je een reisverslag(en) dan kun je hem aanmelden voor een link indien deze al op Internet staat. Als je je pagina gelikt wil hebben verwachten we wel een link terug naar iniedergeval de hoofdpagina. Ook is het mogelijk dat ze hier worden geplaatst als men geen web ruimte beschikbaar heeft of weet hoe een pagina te maken. Stuur je verslag dan in een formaat als microsoft word naar de beheerder van deze pagina.

Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je weten wil mis je dingen of heb je suggesties stuur dan even een
e-mailtje. 
Kenia heeft veel te bieden voor iedereen die er even helemaal tussen uit wil tijdens zijn/haar vakantie. Je hebt er witte zandstranden met koraalriffen aan de kustlijn met de Indische oceaan tot en met regenwouden. Kortom zeer diverse flora. De plantengroei bestaat langs de kust en rond de riviermondingen uit kokospalmen, mangrovebossen en tropische wouden. Het is een vruchtbare streek waar mango's, citroenen, sinaasappels en vele tropische bloemen groeien. Achter de kustlijn verandert het groen in een savannelandschap met doornstruiken, schermacacia's en baobabs (apenbroodbomen). Deze begroeiing komt voor in het oostelijke en noordelijke deel van Kenia. Op het plateau vindt men hooglandwouden. Aan de voet van de vulkaanhellingen groeien veel schermacacia's.

En natuurlijk niet te vergeten de prachtige wild parken met een grote diversiteit aan dieren voor de safari gangers. Natuurlijk is zo'n vakantie ook heel goed te combineren. Zelf vind ik dit perfect: eerst drie weken safari en dan nog een weekje luieren in een tropisch paradijs, even lekker uit rusten en alle indrukken verwerken.

Kenia is een prachtig land om indrukwekkende foto's te maken, niet alleen van dieren maar ook van de natuur. Het is dan ook aan te raden om veel fotomateriaal mee te nemen en een telelens voor het wild. Zie ook het item fotografie op de hoofd pagina van www.explorerafrica.com. Het spreekt vanzelf dat je de mensen niet zomaar ongevraagd mag fotograferen. Je kunt het beste om toestemming vragen. Sommige stammen b.v. Masai en Samburu willen alleen voor geld gefotografeerd worden. Ook Kenia is in de loop van de tijd commerciŽler geworden. In de wildparken mag je nooit zonder toestemming de auto verlaten om foto's te maken, dit is veel te gevaarlijk! De chauffeur houdt rekening met de wensen van zijn passagiers tijdens de safari, dus stopt hij vaak al voor de mensen zelf het wild hebben gezien, maar het is niet onverstandig om zelf ook rond te kijken op zoek naar wild. Tenslotte heeft de chauffeur ook maar 1 paar ogen en twee zien meer dan 1, zeker als je een truck vol hebt met 20 man.

Je vind op deze site informatie over de parken:

Masai Mara
Samburu, Buffalo springs, Shaba
Lake Baringo
Lake Bogoria

Verder de bij intro genoemde gegevens