Welkom op de Egypte Explorer pagina.Welkom op een van de subsites van www.africa-explorer.com. Op deze site kan allerlei informatie gevonden worden die handig is bij het maken van een reis naar 1 of meerder Afrikaanse landen. Door op Home Africa Explorer te klikken gaat u naar de hoofd site je vind daar informatie over o.a. de grote migratie van gnoes, zebra en gazelle die van de Serengeti naar de masai mara trekken en weer terug, de grote katten, fotograferen op safari, fotografie en algemene tips en andere handige info en of weetjes die u informatie geven over reizen in/naar Afrika. Onder het item "de beste tijd" kunt u al één van de belangrijkste onderdelen vinden voor een safari trip. Hier staat namelijk vermeld in welke maand u de beste kans heeft om wild te kunnen zien in de bekendste wildparken van zuidelijk en zuidoost Afrika. Bij fotografie staan ook tips over wat voor soort camera en digitaal of analoog.

Bij het item land keuze kun je op de landen Kenia, Tanzania, Namibië, Botswana en Zuid-Afrika klikken voor info over deze landen en hun parken. De landen Zambia, Zimbabwe Uganda en Malawi, Mozambique, Madagaskar en Egypte zijn reeds toegevoegd. Momenteel werk ik aan de uitbreiding van het aantal landen een plaats daar over de volgende informatie als eerst:

De meest belangrijke feiten en getallen zoals:
     Algemene getallen.
     Staatkundige gegevens.
     Demografische gegevens.
     Economische gegevens.
     Ontwikkeling relevante indicatoren.
De economische situatie in het land.
De Geschiedenis.
De binnenlandse politiek.
De sociale situatie.

Daarna ga ik meer info over de diverse parken plaatsen. Van de meest bekende parken staat inmiddels al informatie.

Op deze site worden wekelijks vernieuwingen gedaan of pagina’s toe gevoegd.
Deze site is gemaakt door reizigers en voor reizigers. Graag zou ik dan ook van reizigers die al eens naar Afrika hebben gereisd informatie willen hebben over wat hun ervaring was, waar ze zijn geweest etc. (bijv. reisverslagen) en tips bijv. wat wel wat niet, waarheen wel, waarheen niet, wat viel je tegen een wat vond je prachtig en waarom.

Ik hoop dat je hier kunt vinden wat je weten wil mis je dingen of heb je suggesties stuur dan even een e-mailtje.